Bananbrød - et proteinrikt mellommåltid
BANANBRØD
Et bananbrød er ideelt som et proteinrikt mellommåltid. Enkel å lage, utrolig deilig, og perfekt å oppbevare i kjøleskapet i noen dager. På denne måten kan du alltid ta med deg en skive på farten eller til treningsstudioet. Dette lar deg gi kroppen din energi og de riktige næringsstoffene når som helst på dagen. Vi vil gjerne vise deg hvordan du lager denne bananbrød versjonen hjemme.
Ingredienser (til 10 skiver)
100 gram havregryn (malt til mel)
3 modne bananer
100 gram rå nøtter
2 skjeer Orangefit Protein (banan eller vaniljesmak)
100 ml havre- eller mandelmelk
2 ss malt linfrø (blandet med 6 ss vann)
1 toppet teskje bakepulver
1 ts kanel
En klype salt
Oppskrift
1. Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
2. Tilsett vann til linfrøet og la det stå i 5 minutter.
3. Hakk nøttene i biter, mal havregrynene til havremel, og mos 2 bananer.
4. Bland deretter alle ingrediensene for hånd til alt er godt blandet.
5. Legg et ark med bakepapir i en brødform og øs bananbrødblandingen i den.
6. Del den resterende bananen horisontalt i to og legg den oppå røren.
7. Sett nå brødformen i ovnen i ca 50 minutter. Tips: Begynn å sjekke med et spyd fra 40 minutter og utover for å se om bananbrødet er stekt. Gjenta dette hvert 5. til 10. minutt. Hvis det ikke er mye røre igjen på spydet, er bananbrødet klart.
8. Nyt!
Næringsverdi pr. skive
Energi (Kcal): 56,2
Fett: 6,6g
Karbohydrater: 11,3g
Fiber: 2,7g
Protein: 7,8 g